Jane’s Walks 2019 – Route Maps

A Jane’s Walk is a series of free neighbourhood walking tours that get people out on the streets to discover unseen, under celebrated and unique stories about their city.

The free walking tours are held on the first weekend of May each year all around the world, and are led by locals who want to create a space for residents to talk about what matters to them in the places they live and work. The walks will take place this weekend.

Below are the route maps for the walks and a schedule of the walks can be found below. Click on the walk title for a route map and description.

WalkDate | TimeDescription
Botanical 
Garden
Walk
1:30PM
Friday, May 3
Length: 1.5 hrs
Start: 
Visitor Services Desk, 
Field Centre, 306 Mt. Scio 
Road
Downtown 
Development 
and Heritage
9:30AM 
Saturday, May 4
Length: 2 hrs
Start: Heritage NL Headquarters, 
1 Springdale St
Bidgood Park, 
Goulds
10:00AM
Saturday, May 4
Length: 1 hr
Start: Bidgood Park Parking lot 
on Back Line
A Tale of 2
Streams,
Reimagining
Kelly’s Brook
11:00AM
Saturday, May 4
Length: 1 hr
Start: 95 Bonaventure Ave.
Saving the 
Character & 
Integrity of our 
Unique 
Laneways
1:00PM
Saturday, May 4
Length: 2 hrs
Start: Blue on Water
Pleasantville 
Neighbourhood 
Walk
2:00PM
Saturday, May 4
Length: 2 hrs
Start: Branch 56 Legion 
on The Boulevard
Jane’s Run8:30AM
Sunday, May 5
Length: 1.5 hrs
Start: Aquarena Complex
Rabbittown10:00am
Sunday, May 5
Length: 1.5 hr
Start: Coleman’s Grocery on 
Merrymeeting Road
Kelly’s Brook 
History 
Walk
10:00AM
Sunday, May 5
Length: 1.5 hrs
Start: Corner of Empire Ave 
and Stamp’s Lane
Rennie’s Mill 
Trail Urban
Botanical Walk


10:00AM
Sunday, May 5
Length: 1.5 hrs
Start: Riverdale Tennis Club
Churchill Park10:30AM
Sunday, May 5
Length: 1.5 hrs
Start: In front of Terrace in the 
Square
From our First 
Suburbs
to the Harbour
1:00PM
Sunday, May 5
Length: 2 hrs
Start: Georestown Café
Vacant Spaces2:30PM
Sunday, May 5
Length: 1.5 hrs
Start: Corner of Pleasant St. and
Lemarchant Rd.
(Old Grace Hospital site)
In Search of 
Gold 
Mountain – 
The Journey of 
One Family
3:00PM
Sunday, May 5
Length: 1 hr
Location: 
The Landing (UC 3018), 
University Center, MUN 

Jane’s Walks 2019
Wrap Up Reception
4:00PM
Sunday, May 5
Length: 1 hr
Location:
The Landing (UC 3018), 
University Center, MUN



Media Release | Jane’s Walks returning to St. John’s on the May 3-5 weekend

FOR IMMEDIATE RELEASE:

Jane’s Walks returning to St. John’s on the May 3-5 weekend

April 23 , 2019

ST. JOHN’S NL – On the weekend of May 3rd, 4th and 5th, 2019, St. John’s will be one site for the international Jane’s Walk festival. Jane’s Walks are a series of informal, free and citizen-led walks where people learn about their neighbourhoods and their city. Held in hundreds of cities around the world, these walks commemorate the birthday of Jane Jacobs, an urban activist who spearheaded a movement changing the way citizens think about and engage with their neighbourhoods and cities.

Continue reading “Media Release | Jane’s Walks returning to St. John’s on the May 3-5 weekend”

Jane’s Walks – St. John’s Edition 2019

A Jane’s Walk is a series of free neighbourhood walking tours that get people out on the streets to discover unseen, under celebrated and unique stories about their city.

The free walking tours are held on the first weekend of May each year all around the world, and are led by locals who want to create a space for residents to talk about what matters to them in the places they live and work. The walks will take place all around the world, including in St. John’s, on May 3, 4, and 5, 2019.

Continue reading “Jane’s Walks – St. John’s Edition 2019”