Jane’s Walks – St. John’s Edition 2019

A Jane’s Walk is a series of free neighbourhood walking tours that get people out on the streets to discover unseen, under celebrated and unique stories about their city.

The free walking tours are held on the first weekend of May each year all around the world, and are led by locals who want to create a space for residents to talk about what matters to them in the places they live and work. The walks will take place all around the world, including in St. John’s, on May 3, 4, and 5, 2019.

Jane’s Walks are as varied as the people taking part, and they usually last about 90 minutes. We ask each walk guide to offer their perspective along the route, and to encourage the public to weigh in. Through the simple act of walking and talking, Jane’s Walks create ways for people to connect, share, and develop ideas about where their communities and cities are at and where they are headed.

Scroll down to see the full schedule of Jane’s Walks happening in St. John’s this year.

Please be aware of the following for this year’s Jane’s Walks:

1. In case of rain, please check our Facebook page for walk information. Please note the following walks will go on in light rain:
Saturday:
Downtown Development and Heritage
Bidgood Park, Goulds
Pleasantville Neighbourhood walk

Sunday:
Jane’s Run
Kelly’s Brook History walk

2. Wear good walking shoes and bring a rain jacket.

3. We encourage people to bring their smartphones and cameras to take photos along the walks and share them with Happy City!

4. All are welcome to our public Jane’s Walks 2019 wrap-up reception! This will start with a presentation by Gordon Jin: In Search of Gold Mountain – The Journey of One Family from 3:00PM – 4:00PM, and will continue into the reception from 4:00PM – 5:00PM.

You can view the walks below or on Facebook!

2019 Jane’s Walks St. John’s

WalkDate | TimeDescription
Botanical
Garden
Walk
1:30PM
Friday, May 3
Length: 1.5 hrs
Start:
Visitor Services Desk,
Field Centre, 306 Mt. Scio
Road
Downtown
Development
and Heritage
9:30AM
Saturday, May 4
Length: 2 hrs
Start: Heritage NL Headquarters,
1 Springdale St
Bidgood Park,
Goulds
10:00AM
Saturday, May 4
Length: 1 hr
Start: Bidgood Park Parking lot
on Back Line
A Tale of 2
Streams,
Reimagining
Kelly’s Brook
11:00AM
Saturday, May 4
Length: 1 hr
Start: 95 Bonaventure Ave.
Saving the
Character &
Integrity of our
Unique
Laneways
1:00PM
Saturday, May 4
Length: 2 hrs
Start: Blue on Water
Pleasantville
Neighbourhood
Walk
2:00PM
Saturday, May 4
Length: 2 hrs
Start: Branch 56 Legion
on The Boulevard
Jane’s Run8:30AM
Sunday, May 5
Length: 1.5 hrs
Start: Aquarena Complex
Rabbittown10:00am
Sunday, May 5
Length: 1.5 hr
Start: Coleman’s Grocery on
Merrymeeting Road
Kelly’s Brook
History
Walk
10:00AM
Sunday, May 5
Length: 1.5 hrs
Start: Corner of Empire Ave
and Stamp’s Lane
Rennie’s Mill
Trail Urban
Botanical Walk

10:00AM
Sunday, May 5
Length: 1.5 hrs
Start: Riverdale Tennis Club
Churchill Park10:30AM
Sunday, May 5
Length: 1.5 hrs
Start: In front of Terrace in the
Square
From our First
Suburbs
to the Harbour
1:00PM
Sunday, May 5
Length: 2 hrs
Start: Georestown Café
Vacant Spaces2:30PM
Sunday, May 5
Length: 1.5 hrs
Start: Corner of Pleasant St. and
Lemarchant Road
(Old Grace Hospital site)
In Search of
Gold
Mountain –
The Journey of
One Family
3:00PM
Sunday, May 5
Length: 1 hr
Location:
The Landing (UC 3018),
University Center, MUN

Jane’s Walks 2019
Wrap Up Reception
4:00PM
Sunday, May 5
Length: 1 hr
Location:
The Landing (UC 3018),
University Center, MUN

Want to lead a walk? Just drop us a line at admin@happycity.ca and we’ll sort it out and get the info posted here!

All we need is a description of your walk, some info on the level of difficulty, a meeting place, a duration, and a time, and we’ll promote it all over the place. Don’t know that stuff? Get in touch and we’ll help you figure it out. 


By discussing what makes a city great, and what makes it tick, walk guides and participants are empowered to be better citizens, better stewards, and better neighbours.

One thought on “Jane’s Walks – St. John’s Edition 2019

  1. It would help with planning how to fit in a Jane’s walk or two if the end point of each was also noted. Then I can look up which bus routes I will need, or how far will it be back to the car, or having finished one can I reasonably get to another and maybe where have lunch between.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *